Start van hoofdcontent

112

nl

Boze Ajax-fans willen zondag demonstreren in Den Haag

11 september 2017, 19.13 uur

Zo´n 250 leden van de AFCA Supportersclub willen zondag in Den Haag gaan protesteren tegen de maatregelen die de gemeente daar heeft genomen rond twee wedstrijden van Ajax in de Hofstad.

Zondagmiddag speelt Ajax de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, supporters zijn daar niet welkom. Drie dagen later treedt Ajax in het bekertoernooi aan tegen SVV Scheveningen. Dat duel wordt ook ook in het stadion van ADO gespeeld en ook hier worden de supporters van Ajax geweerd. 

Volgens AFCA heeft de gemeente Den Haag tot twee keer toe een gepland overleg op het laatste moment afgezegd. 'Het is de onwil van de club en de Haagse autoriteiten om dit niet fatsoenlijk te willen faciliteren. Dit terwijl Ajax ieder seizoen kaarten aanbiedt aan Den Haag om de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena bij te wonen', zegt een woordvoerder van AFCA.

'Dit willen ADO-fans toch ook niet?'
De groep van naar eigen verwachting 249 supporters wil met de actie afdwingen dat het bekerduel alsnog bezocht mag worden. 'Wij kunnen ons niet voorstellen dat de fans van ADO niet willen dat er jaar in , jaar uit geen Ajax-supporters aanwezig zijn.'

'Met het amateuristische gedoe rondom de bekerwedstrijd tegen SVV is voor de ons de maat vol. Daarom gaan wij nu actie voeren middels een melding voor een demonstratie voor 249 mensen.' AFCA zegt nog met nadere info over de demonstratie komen.