Bekerduel onveranderlijk in stadion ADO Den Haag, zonder Ajax-supporters

Het bekerduel tussen Ajax en SVV Scheveningen zal onveranderlijk op 20 september worden uitgevochten in het stadion van ADO Den Haag, dat laat de KNVB weten. Ajax-supporters zullen zich er dus bij moeten neerleggen dat ze niet bij de wedstrijd aanwezig mogen zijn.

Ajax tekende bij de KNVB bezwaar aan omdat de club bij geen enkel vooroverleg betrokken is geweest. De wedstrijd zou eerder gespeeld worden op Sportpark Houtrust, de thuisbasis van SVV Scheveningen, maar werd wegens veiligheidseisen verplaatst naar het stadion van ADO.

Lees ook: Ajax in protest bij KNVB om bekerwedstrijd zonder uitsupporters

Geen Ajax-fans
In het stadion zijn echter geen Ajax-fans welkom, omdat vrijwel gelijktijdig ADO-fans vanaf het stadion met een groot aantal bussen afreist naar Rotterdam voor hun bekerwedstrijd tegen Feyenoord, weet Het Parool. Supportersstromen zouden daardoor door elkaar kunnen lopen.

'Ronduit belachelijk'
Ajax noemt de gang van zaken 'ronduit belachelijk'. De club onderzoekt of er nog mogelijkheden zijn om de wedstrijd toch te verplaatsen. 'We willen dat deze wedstrijd op een neutrale plek wordt gespeeld waar onze supporters gewoon welkom zijn', aldus een woordvoerder van de club.

Lees ook: Boze Ajax-fans willen zondag demonstreren in Den Haag

Gister liet een groep Ajax supporters al weten te willen demonstreren tegen de besluiten van Gemeente Den Haag.