Herfststorm in de stad: zwaargewonde nadat boom op auto valt

Een storm met windstoten van meer dan 100 kilometer per uur trok vanochtend en vanmiddag over de stad. Naast veel omgewaaide bomen raakte iemand zwaargewond omdat een boom op zijn auto waaide. Hij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Schiphol heeft naar aanleiding van de harde wind een aantal start- en landingsbanen gesloten. De Polderbaan is dicht omdat deze niet te gebruiken is door de dwarswinden. KLM kondigde gisteren al aan om zestig vluchten uit voorzorg te annuleren. Dit gaat enkel om vluchten binnen Europa. De luchtvaartmaatschappij heeft de geannuleerde vluchten voor de reizigers omgeboekt.

Het GVB meldt dat ze geen voorzorgsmaatregelen hebben genomen. 'We zijn alert en kunnen snel reageren', zegt een woordvoerder tegen AT5. De politie heeft op Twitter een advies geplaatst over wanneer je het noodnummer 'mag' bellen en wanneer de gemeente.

Update 10.00 uur:
Rond 9.00 uur begonnen de eerste meldingen van stormschade binnen. Niet overal even ernstig. Maar aan de Parnassusweg liepen een aantal auto's schade op door een afgebroken tak. 

Update 10.50 uur:
Op de President Steynstraat is een boom op een auto gevallen die voor een stoplicht stond te wachten. De bestuurder is inmiddels uit de auto en een ambulance is onderweg. Hoe de bestuurder er aan toe is, is niet bekend.

Foto: Lou

Update 11.18 uur:
Bomen blijven omvallen. Zo wordt er op het Beuningenplein een boom aan stukken gezaagd die is omgevallen. En op het Mosveld dreigde een boom om te vallen tegenover supermarkt Deen.

Update 11.44 uur:
Ook in Amstelveen aan de Amsterdamseweg ter hoogte van de Oude Karselaan is een boom op een rijdende auto gevallen. De brandweer is ter plaatse gekomen om de automobilist uit de auto te bevrijden. De bestuurder, een man, is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Er zaten verder geen andere mensen in de auto, zo meldt een woordvoerster van de brandweer.

Foto: Inter Visual Studio / Nickelas Kok

Update 14.15 uur:
De storm is afgezwakt en Amsterdammers nemen de schade op. Een bewoonster van de Herengracht zag hoe een boom omwaaide en overdwars over de gracht kwam te liggen, ondersteund door een aangemeerd sloepje.

Foto: AT5 Whatsapp (0651190938)

Ook het Rijksmuseum moest er aan geloven. In de tuin van het Rijksmuseum waaide een boom om die op een haar na de zijkant van het museum miste.

Via dit bericht houden wij u op de hoogte van de herfststorm. Heeft u foto's of video's, stuur deze dan op via Whatsapp op 0651190938, tweet ze naar @AT5 of mail ze naar dit mailadres.