Compositietekening verdachte moord Jaïr Wessels vrijgegeven

Het NPO-prorgamma Opsporing Verzocht heeft een compositietekening getoond van de verdachte van de moord op Amsterdammer Jaïr Wessels. De man werd in juli op klaarlichte dag van dichtbij doodgeschoten bij station Breukelen.

Het programma toonde een reconstructie van de laatste dagen van Jaïr. Hieruit blijkt dat hij begin juli op Ibiza aan het feesten is. Op zondag 2 juli is hij terug in Nederland. Zijn dochter van 9 heeft een dansvoorstelling en ze wilde dat haar vader daar aanwezig was. Op 7 juli heeft hij eerst een afspraak met een interieurontwerper bij de Bolestein in Buitenveldert. Om 14.35 uur vertrekt hij bij de flat en gaat hij richting station Breukelen.

Lees ook: Amsterdammer doodgeschoten bij station Breukelen

Vlak voordat Wessels aankomt, rijdt er een zwarte Seat Leon het parkeerterrein bij het station op. Daarna komt Jaïr aan met zijn gehuurde grijze Volkswagen Golf. Uit de Seat stapt dan een man die op de Volskwagen afloopt. Jaïr stapt uit en op dat moment wordt hij door de man van de Seat van dichtbij neergeschoten. Hij wordt nog gereanimeerd, maar het is al te laat.

Lees ook: Geliquideerde Amsterdammer 'doopte horloges met champagne'

Volgens de politie is hij naar de plek van de fatale schietpartij toe gelokt. De dader was in het zwart gekleed. Na de schietpartij liep hij weer terug naar de zwarte Seat waarmee hij weg reed. De Seat reed via de A2 naar Loenersloot waarna de daders overstapten in een grijze Peugeot 308 station. 

Er is een compositietekening gemaakt van een kale man. Hij bestuurde de stationwagen. Het gaat om een blanke man van tussen de 30 en 35 jaar oud.