'Racebaan' Witte de Withstraat wordt eindelijk aangepakt, straks maximaal 30 kilometer per uur

Op de Witte de Withstraat in West mag binnenkort maximaal dertig kilometer per uur worden gereden, dat heeft het stadsdeel besloten. Het is de eerste stap die wordt gezet in het veiliger maken van de straat.

De aanleiding van het besluit was de auto die vorige maand in de straat over de kop sloeg. Het voertuig raakte daarbij een voetganger en vernielde geparkeerd staande scooters en fietsen.

Lees ook: 'Witte de Withstraat wordt bijna zeker 30km/h: Wrang dat er nu een ongeluk gebeurt'

Voor de bewoners zal het voelen als een overwinning. Die zijn al jaren bezig met het veiliger maken van wat zij 'racebaan' Witte de Withstraat noemen. De werkroep van de bewoners kwam er na een rits incidenten in de straat. Zo ging het in 2014 mis toen een moeder met haar 1-jarige kind werd geschept op een zebrapad.

Lees ook: 'Vertrek tram 7 ideaal moment om "racebaan" Witte de Withstraat op de schop te nemen'

Tramlijn 7 rijdt vanaf 12 oktober niet meer door de straat. Bewoners lieten eerder al weten dat ze dit een mooi moment vinden om enkele veiligheidsmaatregelen door te voeren. Er wordt nu met de bewoners gekeken naar extra maatregelen om de straat veiliger te maken zoals bijvoorbeeld verkeersdrempels. 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie