Vrouw van bijna 100 gevonden in badkuip: 'De gebakjes waren al besteld'

De politie is nog steeds op zoek naar mensen die de dagen voor 17 augustus iets verdachts hebben gezien in de straat en bij het huis van de 99-jarige Hendrika Holshuijsen. Zij werd die dag aangetroffen in haar bad en blijkt te zijn vermoord.

Ondanks haar hoge leeftijd was de 99-jarige Hendrika Holshuijsen behoorlijk actief. Op 18 augustus zou ze 100 zijn geworden. 'De gebakjes waren al besteld', aldus de politie. De oude vrouw woonde aan de Noordhollandstraat in Buitenveldert, waar het op 17 augustus mis ging.

Stromend water
De politie krijgt die dag een melding binnen van bezorgde bewoners die in de woning water horen stromen. Ze komen ter plaatste en forceren de deur nadat er meerdere keren is aangebeld. De agenten die de woning binnen lopen zien water van de trap af naar beneden stromen. Ze lopen naar boven op en vinden in het bad het lichaam van de hoogbejaarde vrouw.

Misdrijf
Er start een onderzoek en er rijzen al snel twijfels of het wel om een natuurlijke dood gaat. Volgens de politie is het door de leeftijd van de vrouw aannemelijk dat het om een natuurlijke dood gaat, maar zijn er indicaties die in de richting van een misdrijf wijzen. 

De 99-jarige vrouw heeft veel meegemaakt. 'Ze is in 1917 geboren, tijdens de Eerste Wereldoorlog en heeft ook de Tweede Wereldoorlog overleefd. Ze heeft net niet de 100 kunnen aantikken en dat is natuurlijk hartstikke sneu. Ze was nog hartstikke vitaal', aldus de Politie. 

Bent u, of kent u, iemand die meer weet over deze vrouw of heeft u iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie via 0800 6070 of anoniem via 0800 7000.