Start van hoofdcontent

112

nl

'Verkeershufters' massaal op de bon na negeren rode kruizen bij ongeluk Watergraafsmeer

15 september 2017, 23.10 uur · Foto: Politie Team Hoofdwegen

Meer dan 60 bekeuringen zijn er vanavond uitgedeeld aan automobilisten die de rode kruizen boven de A1 bij knooppunt Watergraafsmeer negeerden. In de bocht van de ring naar de A1 was een ongeluk gebeurd, maar toch reden mensen 'gewoon' door.

Het Team Hoofdwegen van de politie laat weten dat er een aanhanger losraakte van een auto en vervolgens op de weg kantelde. Om het ongeluk veilig te kunnen onderzoeken en de weg weer vrij te kunnen maken, werd eerst één en werden later twee rijstroken afgesloten door middel van rode kruizen op de matrixborden boven de weg.

'Boetes mogen best omhoog'
Maar die kruizen werden massaal genegeerd. De aanwezige agenten zelf noemen de situatie 'bizar'. ook onder het Twitter-bericht wordt ontzet gereageerd. 'Hard aanpakken deze verkeershufters boetes mogen best omhoog, 1500€ zou een mooie start zijn', schrijft iemand.

A1 Re 4.9 aanhanger los van auto en op zijn kant. Inmiddels ❌ op rijstrook 2 en 3. Al ruim 60 bekeuringen voor negeren rood kruis. #bizar pic.twitter.com/98av3fwcZu

— Team Hoofdwegen (@POL_Hoofdwegen) September 15, 2017

Het is zeker niet de eerste keer dat de Amsterdamse politie boetes uitdeelt vanwege het negeren van rode kruizen. In de eerste helft van dit jaar gebeurde dat al bijna 1000 keer.

Politie Team Hoofwegen