Start van hoofdcontent

112

nl

Groot deel kringloopwinkel Westpoort in de as gelegd: 'Ziet er heel slecht uit'

18 september 2017, 09.04 uur · Aangepast 18 september 2017, 12.05 uur

De hevige brand die vannacht woedde in een magazijn van kringloopbedrijf Rataplan in Westpoort is onder controle. Om kwart voor vijf werd het sein brand meester gegeven. Maar de zaak gaat voorlopig niet open, vreest eigenaar Jan Koersen.

Beelden: Martin Damen en Inter Visual Studio

De brandweer heeft dan wel kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar het winkelgedeelte van het bedrijf. Het magazijn van het pand kan als verloren beschouwd worden. Er is niemand gewond geraakt bij de brand. 

'Het ziet er heel slecht uit, een groot deel van het pand is afgebrand', vertelt Koersen. 'We zijn nu drie jaar open in dit pand maar nu is een derde of misschien wel de helft afgebrand.

'Schade aanzienlijk'
De brand werd kort voor middernacht ontdekt en al meteen sloegen de vlammen uit het pand. Over de oorzaak is nog niets duidelijk, het vuur zou ontstaan zijn bij een aantal geparkeerde busjes maar daar kan de brandweer nog niets over zeggen.

Het nablussen zal vanochtend nog wel even doorgaan, daarna starten de brandweer en politie een onderzoek naar de oorzaak. 'Maar de schade is aanzienlijk, we kunnen voorlopig niet werken', treurt Koersen. 'Maar we moeten eerst zien wat de oorzaak was, dan de schade opnemen en dan zien we weer verder.'

Sein brand meester bij brand #Rataplan #Generatorstraat. Geen gewonden. Brandweer nog bezig met nabluswerkzaamheden. Oorzaak onbekend.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) September 18, 2017