Start van hoofdcontent

112

nl

Politiewagen, touringcar en vijf auto's in brand gestoken in Oost: 'Is er een pyromaan actief?'

20 september 2017, 09.25 uur · Aangepast 20 september 2017, 17.57 uur

Zes auto's, waaronder een politieauto, zijn vannacht in brand gestoken in Oost. De dader is, ondanks een zoekactie van de politie, nog niet gepakt.

Een bij het politiebureau op de James Wattstraat geparkeerde politieauto werd rond middernacht in brand gestoken. Agenten wisten het vuur op tijd te blussen. In dezelfde straat vloog enkele minuten later ook een touringcar in brand, dat vuur kon ook snel geblust worden.

Een kwartier later was het raak op de Linnaeusparkweg, weer een kwartier later op het Linnaeushof en twee minuten daarna op de Fraunhoferstraat. Tien minuten later vloog er een andere auto in brand op het Linnaeushof. Ook op de Middenweg vond een autobrand plaats.

Pyromaan?
Buurtbewoners zaten rechtop in hun bed door alle sirenes. 'Zes autobranden binnen het uur, brandweerauto's rijden af en aan', laat een van hen weten aan AT5. 'Is er een pyromaan actief in Oost?' Een ander: 'Allemaal verschillende straten in de buurt, vlak na elkaar en een heleboel sirenes.'

Bewoners van de Middenweg zouden de brandstichter hebben gefilmd tijdens zijn actie. De politie liet agenten uit de hele stad naar het stadsdeel komen om te zoeken. Zij reden met groen zwaailicht door de wijk en hielden mensen staande, maar hebben niemand opgepakt.