Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Maar liefst vier Amsterdamse teams strijden in KNVB Beker

20 september 2017, 10.49 uur

Ondanks dat Amsterdam maar één professionele voetbalclub heeft, komen er vandaag vier Amsterdamse teams in actie in de eerste ronde van de KNVB Beker: Ajax, de amateurs van Ajax , AVV Swift en ASV De Dijk.

Ajax moet voor de tweede keer deze week afreizen naar Den Haag. Afgelopen zondag speelden ze daar al gelijk tegen ADO Den Haag en vanavond om 18.00 uur spelen ze tegen Scheveningen.

Lees ook: Bekerduel onveranderlijk in stadion ADO Den Haag, zonder Ajax-supporters

AVV Swift, uit Oud-Zuid, beleeft hoe dan ook een topavond. Er wordt al gesproken van 'de wedstrijd van de eeuw'. De amateurclub speelt om 17.00 uur tegen bekerhouder Vitesse. De Dijk, uit Noord, speelt tegen HHC Hardenberg, ook een amateurclub. Vorig jaar speelde De Dijk ook al in de KNVB Beker, maar vloog er uit tegen latere winnaar Vitesse.

Lees ook: Swift speelt morgen wedstrijd van de eeuw: 'Het is een geweldige opponent'

De amateurtak van Ajax, ook wel het zaterdagteam, speelt thuis tegen FC Utrecht. Deze wedstrijd zal niet op De Toekomst gespeeld worden, waar het zaterdagteam doorgaans al zijn thuiswedstrijden speelt. In plaats daarvan zal de wedstrijd worden gespeeld in de Johan Cruijff Arena.