Start van hoofdcontent

112

nl

Moeder (95) en dochter (67) thuis overvallen: 'Ze dreigden ons te zullen verkrachten'

20 september 2017, 18.11 uur · Aangepast 20 september 2017, 18.42 uur

De politie brengt een woningoverval uit 2013 opnieuw onder de aandacht. In dat jaar werden een moeder en dochter van 67 en 95 jaar oud in hun woning in Zuid-Oost bedreigd door twee mannen. De politie kreeg onlangs een tip binnen die nieuw licht op de zaak werpt.

Op het moment van de inbraak wonen de twee vrouwen al zo'n 30 jaar in de Vleutenstraat. In de nacht van 4 op 5 mei schrikt de dochter om 4.00 uur wakker. Ze maakt zich zorgen over haar moeder en gaat naar haar kamer. Hier ziet ze meteen dat het foute boel is. Twee overvallers staan in de kamer en dwingen de vrouwen om geld en sieraden af te geven. Er wordt zelfs gedreigd met verkrachting.

Emotionele waarde
De slachtoffers moeten hun bril af doen, zodat ze niets meer kunnen zien. Dan moet de moeder haar ring afgeven, die ze van haar overleden man heeft gekregen. Dat maakte veel indruk op de dochter: 'Ik zal het nooit vergeten, die snik van haar, toen ze die ring van haar vinger haalde.' De twee mannen hebben uiteindelijk een uur door het huis gelopen, zoekend naar waardevolle spullen. 

Onbekende taal
De daders zijn tussen de dertig en vijfendertig jaar oud en ongeveer 1,80 meter en 1,70 meter lang. Beiden spraken Nederlands tegen de slachtoffers, maar onderling spraken ze een voor de slachtoffers onbekende taal.

'Nachtmerrie'
Voor de politie is dit een belangrijke zaak: 'Ook wij vinden het echt een nachtmerrie. Er zijn van die zaken die we nooit loslaten.' Tijdens de overval zou één van de daders hebben gezegd dat ze getipt waren. De politie vermoed dan ook dat iemand in de omgeving wist dat er sieraden in het huis lagen. 'Dat kan natuurlijk in oren terecht zijn gekomen die dat niet hadden moeten horen', aldus de politie. 

Bent u, of kent u, iemand die meer weet? Neem dan contact op met de politie via 0800 6070 of anoniem via 0800 7000.