Stad

Amateurclub Swift verslaat titelhouder Vitesse in KNVB Beker

20 september 2017, 22.05 uur · Aangepast 21 september 2017, 13.33 uur

Het kwam aan op penalty's, maar de Amsterdamse amateurclub Swift heeft vanavond zowaar bekerhouder Vitesse uit de KNVB Beker geknikkerd. Nadat de verlenging eindigde in 0-0, scoorde Swift vijf penalty's tegen drie van Vitesse.

De amateurclub uit Oud-Zuid zou hoe dan ook een topavond beleven. Er werd al gesproken van 'de wedstrijd van de eeuw', maar dat ze ook nog de winst zouden pakken had niemand durven dromen. En dat op hun eigen club.

Lat
Er vielen een goed aantal kansen bij Vitesse, maar over het algemeen was het geen sprankelende pot. Een bal op de lat van het doel van Swift was zo´n beetje het hoogtepunt van de eerste helft. Verder werd de wedstrijd voornamelijk gespeeld op het middenveld.

Vitesse miste eerste penalty
Het team van AVV Swift kreeg volgens de aanvoerder na de 90e minuut pas echt het gevoel dat er in de wedstrijd iets te behalen viel. Voor die tijd was het voor de club  vooral overleven tegen de bekerhouder en durfde de amateurs niet te dromen van een goal. Toen na de verlenging Vitesse de eerste penalty miste, ontstond er pas echt hoop op winst. Uiteindelijk scoorde Swift alle vijf de penalty´s.

Beelden: Polo Graafland en Ziyad Saleh