Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rugbyer Revando roept hulp in van Amsterdammers voor nieuwe sportrolstoel

20 september 2017, 23.36 uur

Rolstoelrugby is misschien een wat onbekende sport. Toch hebben we in de stad een team: de Amsterdam Terminators. Een van de spelers is Revando van Doorn. Hij zit ook in het Nederlands team en wil hiermee naar de Paralympische Spelen van 2020, alleen heeft hij niet genoeg geld voor een nieuwe sportrolstoel.

'Ik kan niet zo ver met mijn benen buigen, dus er is een specifieke rolstoel nodig die precies op mijn houding gemaakt wordt', legt de rugbyspeler uit. De kosten? 8000 euro.

Revando leeft van een Wahjong-uitkering en kan dat bedrag niet betalen. Hij zit in een rolstoel, omdat hij geboren is met een zuurstoftekort. De sport helpt hem nog veel te bewegen en is een belangrijk deel in zijn leven. 'Ik ben er zeker vier tot vijf dagen per week mee bezig. Ik zie mijn teamgenoten meer dan mijn eigen familie.'

Nieuwe rolstoel
Zonder nieuwe stoel zal waarschijnlijk ook zijn plek in het Nederlands team wegvallen, omdat hij dan niet beter kan worden. Met een nieuwe stoel kan hij dit wel. 'Door lager te gaan zitten, waardoor ik hopelijk sneller wordt. Dan kan ik meer punten scoren en verdedigend ook wat meer kan doen.'

Omdat de stoel dus zo veel geld kost, heeft Revando nu hulp nodig om zijn geliefde sport te blijven beoefenen: 'Amsterdammers, ik wil jullie bij deze vragen mij te helpen om deze rolstoel bij elkaar te krijgen.' Revando is te bereiken via Facebook en Instagram.