Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Wethouder Kock over anti-terreurmaatregelen: 'Geld moet niet het probleem zijn'

21 september 2017, 17.10 uur

Wethouder Kock van financiën trekt één miljoen euro uit voor anti-terreurmaatregelen op drukke plekken, zonder dat duidelijk is welke maatregelen dat precies zullen zijn. 'Geld moet niet het probleem zijn', zei Kock vanmorgen tegen AT5.

Na de aanslag met een busje op de Ramblas in Barcelona, waarbij 13 mensen om het leven kwamen, is ook de gemeente Amsterdam in gesprek gegaan met ondernemers om te kijken waar er in de stad fysieke barrières kunnen worden geplaatst. Winkelgebieden als de Kalverstraat en toeristische trekpleisters als het Museumplein en de Heineken Experience aan de Stadhouderskade komen daarvoor in aanmerking.

Ondanks dat er nog geen besluit is genomen welke maatregelen er genomen zullen worden, heeft Kock in de begroting van volgend jaar één miljoen euro gereserveerd. 'Die terreurdreiging is er, die is er al een tijdje. We moeten ervoor zorgen dat bij de maatregelen die we moeten nemen geld geen probleem is', aldus Kock.

Lees ook: Stad onderzoekt fysieke barrières op drukke plekken na aanslag Barcelona

Kock kan zich niet vinden in de kritiek dat Amsterdam niet snel genoeg maatregelen neemt. 'Volgens mij pakken we het heel slagvaardig op, er is recentelijk ook een brief door de burgemeester gestuurd aan de gemeenteraad, ik heb alleen geen zin om over allerlei veiligheidsmaatregelen te gaan praten, ik ben wethouder van financiën, het gaat mij erom dat de maatregelen die nodig zijn, genomen kunnen worden, en dat het geld dat daarvoor nodig is, er gewoon is.'