Start van hoofdcontent

112

nl

Drankrijders op de bon bij alcoholcontroles in Noord

24 september 2017, 11.06 uur · Aangepast 24 september 2017, 11.48 uur

Bij een grote alcoholcontrole op verschillende plaatsen in Noord hebben gisteravond en vannacht meerdere scooterrijders en automobilisten een rijverbod gekregen. Ze hadden te veel gedronken.

Volgens een getuige ging het in totaal om 18 weggebruikers. De eerste controle werd gehouden op de Nieuwe Leeuwarderweg net buiten de IJtunnel. In totaal zes bestuurders van motorvoertuigen zouden hier een rijverbod gekregen hebben vanwege alcoholgebruik, van één bestuurder werd zelfs het rijbewijs ingevorderd. Vier bestuurders zouden volgens de getuige een boete gekregen hebben vanwege het negeren van rode kruizen en ook werden er meerdere snelheidsovertreders beboet.

In de nacht volgde een tweede controle op de Buiksloterweg bij de Tolhuistuin. Maar liefst twaalf scooterrijders zouden daar een rijverbod gekregen hebben omdat ze te veel gedronken hadden. Vijf scooterrijbewijzen werden zelfs ingevorderd.

#Twaalf #scooterrijders krijgen rijverbod opgelegd bij #alcoholcontrole 1x pv geen rbw en 4x invordering rbw. Buiksloterweg Amsterdam noord pic.twitter.com/uUxH2I7V7V

— Martin Damen (@martindamen58) September 24, 2017