Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

K-pop-fans moeten diep in de buidel tasten voor optreden van G-Dragon

24 september 2017, 13.42 uur · Foto: Flickr.com / Black Flower

In Azië is hij immens populair en in zijn thuisland Zuid-Korea kan hij niet meer normaal over straat. De koning van de Koreaanse popmuziek, oftewel K-pop, G-Dragon staat komende dinsdag in de Ziggo Dome.

Het is nog maar de vraag of de zaal echt vol zal zitten met schreeuwende tieners, want goedkoop is een concertkaartje bepaald niet. Voor een 6e-rangs zitplaats betaal je al 66 euro en voor 99 euro zit je één rang beter. Op kaartverkoopsite Ticketmaster zijn juist deze twee goedkoopste categorieën uitverkocht. Wil je namelijk meehossen in het veld voor het podium, dan betaal je 180 en iets dichterbij zelfs 215 euro. Maar het kan altijd gekker voor een 'Gold VIP Soundcheck Package' moet je zelfs 456 euro betalen.

Meest invloedrijke persoon
Voor dat geld krijg je dan wel een flitsend optreden van de leider van de Koreaanse popformatie Big Bang. En voordat je nu denk: wat een onzin allemaal. Het Amerikaanse zakenblad Forbes verkoos G-Dragon, die in het echt Kwon Ji-yong heet, tot meest invloedrijke persoon onder de 30 in de Aziatische sport en entertainment-sector. Zijn muziekvideo's Fantastic Baby en Bang Bang Bang kregen meer dan twee miljard views op Youtube.

Wil je alvast een voorproefje van de Act III, M.O.T.T.E World Tour, bekijk dan onderstaande video van het optreden van G-Dragon in Birmingham van gisteravond.