Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Fans woest op Ajax om 'respectloos afscheid' Serero: 'Wat vinden jullie nou zelf?'

24 september 2017, 22.51 uur · Aangepast 24 september 2017, 23.06 uur

Davy Klaassen was niet de enige die nog een afscheidscadeau van Ajax te goed had: de club bedankte vandaag ook de bij Vitesse spelende Thulani Serero. De manier waarop dat gebeurde viel niet bij iedereen in de smaak.

Serero speelde ruim 80 wedstrijden in het eerste, met drie landstitels kende hij de nodige successen bij Ajax. Tijdens zijn laatste contractjaar vorig seizoen werd hij onder trainer Peter Bosz teruggezet naar Jong Ajax, daar speelde hij nog enkele wedstrijden.

'Deze had hij nog te goed. Bedankt voor alles', twitterde de club vandaag. Serero poseert op de foto met assistent-trainer Hennie Spijkerman, de Zuid-Afrikaan kreeg nog cadeautje (een borstbeeld á €34,95) van de club. 

Lees ook: Onthutsend zwak Ajax pijnlijk onderuit voor eigen publiek

Deze had hij nog te goed. Bedankt voor alles @thulaniserero! ?#ajavit pic.twitter.com/MQ328jOh1Y

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 24, 2017

'Schaam je!'
Het gemoed van de gemiddelde Ajacied was al niet best na het verlies tegen Vitesse maar de tweet kon op de nodig hoon rekenen. 'Jarenlang veel toegevoegd, schandalig behandeld en alsnog nooit klagen. Verdient zo'n jongen niet een mooier afscheid dan een lullig fotootje?', antwoordt een fan. 

En de reacties volgen elkaar snel op: 'Wat vinden jullie hier nou zelf van?', Ik schaam me als Ajacied voor dit bericht' en 'Schandalig dit.... echt respectloos hoe jullie met hem omgaan'.

Deze had hij nog te goed. Bedankt voor alles @thulaniserero! ?#ajavit pic.twitter.com/MQ328jOh1Y

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 24, 2017

Hahaha deze foto. Deze man verdient zoveel meer dan dit...

— Davey Vogel (@DaveyVogel) September 24, 2017

Belachelijk dit heeft deze man totaal niet verdient. Altijd alles gegeven voor Ajax zonder te zeiken. Doe dan niks, Ajax en sereso onwaardig

— D. (@dirkiedoedel) September 24, 2017