Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Wonder dat fans bleven zitten': kranten zijn vernietigend over Ajax

25 september 2017, 09.44 uur · Aangepast 25 september 2017, 09.58 uur

Het is de zoveelste deceptie van het nog jonge voetbalseizoen. Geen Champions League, geen Europa League en na zes wedstrijden een zevende plek in de competitie. De ochtendkranten zijn niet mals over het kansloze verlies van Ajax gisteren in de eigen Arena (1-2).

Vitesse bleek een maat te groot voor het Ajax van trainer Marcel Keizer, die gisteren tegen De Telegraaf al beaamde: 'Ja, het is crisis'. Volgens de krant staat de positie van Keizer ter discussie bij de clubleiding en wordt er al gekeken naar een nieuwe trainer. Het zou zomaar mogelijk zijn dat Keizer zondag bij de wedstrijd tegen Heerenveen al niet meer op de bank zit, schrijft de krant.

Lees ook: Fans woest op Ajax om 'respectloos afscheid' Serero: 'Wat vinden jullie nou zelf?'

'Arena vat vol cynisme'
'Geen schim van frivool elftal van vorig jaar', zo kijkt de Volkskrant terug op de wedstrijd van gisteren. Klaas-Jan Huntelaar die voorin geen potten kon breken zegt tegen de krant dat het bijna 'een wonder' is dat fans niet eerder naar huis gingen. Het AD kopt vanochtend met 'Arena is vat vol cynisme'. De druk op 'de onervaren Keizer', zou steeds groter worden, schrijft de krant.

Lees ook: Lasse Schöne na nieuw echec: 'Slap, over de hele linie was het matig'

Ajax kwam naast het puntverlies niet ongeschonden uit de strijd. Matthijs de Ligt liep in een kopduel met Vitesse-spits Tim Matavz een zware hersenschudding op. Hij moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven.