Start van hoofdcontent

112

nl

Klanten videotheek Zwanenburg hevig getraumatiseerd na zoveelste overval

25 september 2017, 13.59 uur · Aangepast 26 september 2017, 15.33 uur

Een videotheek in Zwanenburg, net buiten Osdorp, is een paar maanden geleden voor de vijfde keer overvallen. De vrijgegeven beelden zijn in AT5's Bureau 020 te zien.

Daarop is te zien hoe twee mannen hun scooter buiten neerzetten en met hun helm op de zaak binnen komen lopen. Eén van hen heeft ook een wapen bij zich en het doel is overduidelijk: ze willen geld.

De eigenaar probeert de daders weg te jagen door te schreeuwen. 'Het went nooit, dit was dus al de vijfde keer', vertelt hij. 'Elke keer schrik je je te pletter als je een pistool op je gericht hebt. Het is dan 50/50, of het is een neppert of een echt pistool.'

Maar zijn geschreeuw heeft effect, de daders verlaten de winkel zonder iets buit te hebben gemaakt. Ze rijden weg op hun scooter in de richting van waar ze vandaan kwamen: Amsterdam. 

Op het moment van de overval waren er ook klanten aanwezig in de winkel. Eén van hen kampt nog altijd met de gevolgen van de overval. 'Dit is in mei gebeurd maar deze klant durft nog altijd nauwelijks de straat op. Dat beseffen deze daders zich niet', aldus Ellie Lust in Bureau 020. 

Signalement: 

abc5media_image_1

abc5media_image_2