Start van hoofdcontent

112

nl

Automobiliste (28) rijdt in op verkeersregelaars Postjesweg: drie gewonden

25 september 2017, 14.22 uur · Aangepast 25 september 2017, 18.00 uur

Een 28-jarige automobiliste uit Rotterdam is gisteravond aangehouden omdat ze eerder op de avond op de Postjesweg op drie verkeersregelaars was ingereden. Zij raakten alle drie gewond, maar in plaats van zich om hen te bekommeren, vervolgde de vrouw haar weg.

De verkeersregelaars stonden in verband met asfalteringswerkzaamheden ter hoogte van de Postjesweg het verkeer te regelen. Rond 20.45 uur negeerde de vrouw de aanwijzingen van een van hen en reed hem aan. 

Zijn collega's zagen wat er gebeurde en probeerden in te grijpen. In een poging haar staande te houden, gaven ze haar iets verderop een stopteken. Ook dat negeerde ze, waarna ze op de twee inreed. Eén van deze verkeersregelaars werd meters meegesleurd. 

Auto gezien in Rotterdam
De verdachte vervolgde haar weg, waarna de slachtoffers de politie inseinden. Later op de avond werd de auto gezien in Rotterdam, waar de bestuurster een stopteken van de politie wel opvolgde. De bestuurster en haar passagier, een 26-jarige man uit Schiedam, zijn aangehouden. 

Over de aard van de verwondingen van de verkeersregelaars is niets bekend. De politie komt graag in contact met getuigen van het voorval. Ook wie foto's of video's heeft gemaakt, wordt gevraagd die met de politie te delen.