Start van hoofdcontent
nl

'Explosief bij Streetcornerwork was mogelijk wraakactie'

26 september 2017, 10.34 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Het explosief dat afgelopen zondag afging bij de Streetcornerwork, een organisatie voor jeugdhulpverlening en verslavingszorg, is mogelijk een wraakactie. Volgens de Telegraaf komt dat door de berichtgeving over de veroordeelde jihadronselaar Bilal L.

Dat meldt de krant vanochtend. L. werkte bij de organisatie met radicaliserende moslimjongeren nadat hij zijn straf uit had gezeten. Tijdens zijn werkzaamheden radicaliseerde zeker vier jongeren die begeleid werden door de ex-jihadronselaar. De Telegraaf berichtte daarover, wat naar eigen zeggen voor veel ophef zorgde onder de jongeren uit de buurt.

Lees ook: Harde knal in de Pijp: 'Jongeren gooiden iets door brievenbus Streetcornerwork'

Baldadigheid
De organisatie werd het doelwit van de 'bom' omdat het vermoeden bestond dat medewerkers van de Streetcornerwork gepraat hadden met de pers. 'Het was duidelijk tegen het Streetcornerwork gericht', zegt de eigenaar tegen de krant. 'We houden rekening met het spectrum van baldadigheid tot een cliënt die ontevreden is. Medewerkers worden wel vaker bedreigd. Het zou ook te maken kunnen hebben met alle publiciteit over onze voormalige medewerker, Bilal. Daar houden we wel rekening mee.'

De politie doet nog onderzoek naar de explosie en is op zoek naar getuigen.