Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gigantisch kunstwerk zoekt plek in de stad: 'Het moet wel passen op een muur van die oppervlakte'

26 september 2017, 19.52 uur

Een gigantisch kunstwerk van zeventien bij zes meter zoekt een plek in de stad. Zeven maanden lang hebben Barbara van Druten en Niki Koutouras eraan gewerkt. Het enorme kunstwerk zou worden geplaatst op een muur in de binnentuin van een hotel maar wilde niet vast blijven zitten. Het ligt nu stof te vangen in een loods.

Interactief
Een kleinere versie van het enorme kunstwerk hangt in de hal van het hotel. In het kunstwerk zijn 600 beelden verwerkt en er zitten QR codes in zodat de kijker via het internet extra informatie over bijvoorbeeld de geschiedienis van de stad kan opvragen.

De hele geschiedenis van Amsterdam
Het kunstwerk bestaat uit fotografische beelden van de stad: 'We hebben het overal vandaan gehaald, archief, mensen hebben beelden geleverd.' En van al die beelden is een digitale collage gemaakt: 'Het heden, het verleden, bijna alles wat over Amsterdam te ontdekken is komt erin terug.'

#17bij6meter
Het gigantische kunstwerk ligt nu in een opslag. 'Door technische redenen is het uiteindelijk niet op een buitenmuur gekomen. Wij zouden dat heel graag op een mooie plek zien, in de binnenstad, misschien wel op de Zuidas. Maar het moet wel passen op een muur van die oppervlakte.' Dus heeft u nog of weet u nog een muurtje van 102 vierkante meter, dan kunt u Barbara en Niki helpen door de locatie te vermelden met #17bij6meter.