Amsterdams videospel grote favoriet bij 'Oscars' voor games

Horizon Zero Dawn, de videogame van de Amsterdamse ontwikkelaar Guerilla Games, voert het lijstje aan van spellen met de meeste nominaties voor de Golden Joystick Awards.

Films hebben de Oscars, series de Emmy's en voor videogames heb je de Golden Joysticks. En Horizon Zero Dawn is in maar liefst vijf categorieën genomineerd. De role-playing game is bijvoorbeeld een van de grote kanshebbers voor de prijs voor de beste game van het hele jaar. Daarin neemt het Amsterdamse meesterwerk het op tegen videogamelegendes zoals Zelda, Super Mario, Resident Evil en Assassin's Creed.

Lees ook: Amsterdamse game Horizon Zero Dawn verovert de wereld

Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 3,4 miljoen kopietjes van Horizon Zero Dawn verkocht, dat alleen op de PlayStation te spelen is. De game speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin de mens strijdt tegen robotdinosaurussen. De game is gemaakt aan de Herengracht en geldt als een van de beste spellen die dit jaar verschenen.

Lees ook: 'Heel erg lang zitten pielen aan de glinstering van sneeuw'

Eerder dit jaar sprak AT5 uitgebreid met Hermen Hulst, de managing director van Guerilla Games. Dat interview is hier terug te zien.