Start van hoofdcontent

112

nl

Ramkrakers door bewoner bekogeld met vuurwerk: 'We zien dat hij daar behoorlijk van schrikt'

27 september 2017, 19.41 uur

Een bewoner die wakker wordt van het lawaai van een ramkraak probeert de daders af te schrikken door vuurwerk naar beneden te gooien. Dit gebeurde op het Bijlmerplein bij Electronicawinkel CeX in de nacht van 20 op 21 maart.

Een gestolen auto rijdt die nacht de pui van de zaak aan gort. Een tweede dader komt op een scooter aangereden en samen betreden ze de winkel. Eenmaal binnen weten ze precies waar ze moeten zijn en plunderen de virtrine met iPhone's. Maar dan gaat het rookalarm af.

Dader wordt zenuwachtig
Bewoners op het Bijlmerplein worden wakker van het lawaai. Een van de daders staat op dat moment buiten. Dan gooit een bewoner vanaf zijn balkon vuurwerk naar beneden om de daders af te schrikken. Op de beelden is goed te zien hoe de dader die buiten staat hier zenuwachtig van wordt. 'We zien dat die dader daar best behoorlijk van schrikt maar helaas ging de inbraak gewoon door,' aldus de politie.

Lees ook: Vijf ramkraken en zware overvallen op één winkel in korte tijd

De eerste in een reeks
De daders laten de gestolen auto achter en gaan er op de scooter met volle tassen vandoor. Ze laten een gigantische ravage achter. Na deze ramkraak volgen in een halfjaar tijd nog een ramkraak en drie overvallen op dezelfde winkel.