Fietsers moeten dagje omrijden door concert Dotan onder Rijksmuseum

Ben je vandaag van plan om een fietstochtje onder het Rijksmuseum te maken, dan kom je voor een paar hekken te staan. De fietstunnel is namelijk vandaag gesloten. Vanochtend ging hij al dicht voor fietsers en vanaf 18.00 uur gaat de boel ook op slot voor voetgangers.

Reden voor de afsluiting is een pop-up concert van de Nederlandse singer-songwriter Dotan. Het unieke concert in de tunnel zelf is een samenwerking tussen Paradiso en het Rijks. Kaarten voor het bijzondere optreden vlogen de deur uit: al binnen vijf seconden waren de honderden gratis toegangsbewijzen vergeven.

Meer muziek in het Rijks
Het concert zal niet de laatste muzikale activiteit in het museum zijn. Het gratis optreden is namelijk een onderdeel van het nieuwe project 'Muziek in het Rijks'. In de loop van het jaar vinden er verschillende muzikale activiteiten plaats in en rond het museum. Op de planning staan nog optredens in de museumtuinen, multimediatours, dance-events en klassieke- en popconcerten met historische muziekinstrumenten. 

Lees ook: Aflevering van de Zwoele Stad met Dotan

De passage is rond 3.00 vannacht weer te gebruiken. Tot die tijd kun je omlopen of fietsen via de Jan Luijkenstraat of de Hobbemakade (en dat kost je twee minuten).

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie