Vlaming betaalt zijn leven in Amsterdam met tekeningen

De Vlaming Pieter Kabergs heeft een maand lang geleefd in Amsterdam, en bekostigde dat op een bijzondere manier: met tekeningen. Eten, drinken, slapen, alles betaalde de 24-jarige masterstudent illustratie met zijn tekeningen. Nu gaat hij terug naar België.

'Enkel voor een tekening heb ik heel de maand zelfs een fiets kunnen gebruiken', zegt Kabers. Maar behalve een praktische inslag, had de Vlaming met deze vorm van ruilhandel ook een experiment voor ogen.

Prestige
'Momenteel is kunst jammergenoeg een prestige-ding geworden, doordat mensen minder makkelijk kunst kunnen kopen. Kunst is ontzettend duur. En ik vind het leuk om mensen blij te maken met een tekening', zegt Kabers. 

En zo simpel als het lijkt, blijkt het ook te zijn: binnen lopen, werk laten zien, en koffie en taart krijgen in ruil voor een tekening van het Hazes-beeld op de Albert Cuyp. 

Stripboek 
Kabergs wil een documentaire maken en afstuderen met zijn werk. Dat moet een soort stripboek worden. 'Ik wil een alternatieve reisgids maken', zegt de Vlaming, die toch wel blij is om naar huis te gaan. 'Ik heb mijn eigen bed wel gemist, mijn vriendin heb ik gemist, mijn ouders... Maar toch, Amsterdam heeft een plekje in mijn hart gekregen. Dat is zeker waar', zegt hij.