Start van hoofdcontent

Stad

nl

Strenge verkeerscontrole na herinrichting Ferdinand Bol

2 oktober 2017, 01.17 uur · Aangepast 2 oktober 2017, 17.00 uur

Vanaf maandagochtend wordt streng toegezien op de nieuwe verkeerssituatie in de Ferdinand Bolstraat in de Pijp. Wie nu nog de nieuwe regels aan zijn laars lapt, kan niet meer rekenen op coulance.

Met de herinrichting van de straat is het één en ander veranderd. Tussen de Stadhouderskade en de Ceintuurbaan kunnen automobilisten bijvoorbeeld niet meer via de Ferdinand Bolstraat. Ook taxi's zijn niet welkom. De tram rijdt er nog 30 kilometer per uur. 

Daarmee wordt ruimte gegeven aan voetgangers en fietsers. Zij krijgen ook voorrang ten opzichte van verkeer uit zijstraten. Ook gelden specifieke regels voor laden en lossen, dat is toegestaan tussen 9.00 en 12.00 uur.

Lees ook: Einde aan de langste omleiding ooit: tram 24 rijdt weer

De Albert Cuyp is nog een plek waar aparte regels gelden. Vanuit die straat mogen auto's buiten markttijden (tussen 20.00 en 6.00 en op de meeste zondagen) in twee richtingen de Ferdinand Bol kruisen. Wat er nog meer is veranderd, lees je hier.

De Ferdinand Bolstraat is lange tijd grotendeels afgesloten geweest. Er werd grondig gerenoveerd aan de straat en trambaan, wat leidde tot eindeloze werkzaamheden. Ook werd er gebouwd aan een halte voor de Noord-Zuidlijn.