Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opgelichte Beau van Erven Dorens 'teleurgesteld in rechtstaat'

4 oktober 2017, 15.09 uur · Aangepast 4 oktober 2017, 15.22 uur · Foto: Martin Damen

Presentator Beau van Erven Dorens is zwaar gepikeerd. Een Italiaan die drie jaar geleden een afgerekende speedboot nooit leverde, is onlangs door de rechtbank vrijgesproken. "Leve de rechtstaat!"

Dat meldt een cynische Van Erven Dorens vanochtend op Twitter. Niet alleen is de man uit Westzaan vrijgesproken, ook kan de presentator naar eigen zeggen fluiten naar de 4.500 euro die hij destijds in goed vertrouwen overmaakte. 

Het begint als de presentator met zijn zoontje in zijn sloep door de Amsterdamse grachten vaart, vertelde hij vanochtend bij Radio 538. De twee zien een mooie speedboot, die ook nog eens te koop staat. Na een telefoontje met de eigenaar, blijkt ook de prijs zeer schappelijk. "4.500 euro, dat was voor die boot fantastisch"

Deal
Van Erven Dorens maakt een afspraak met de eigenaar, vaart een stuk over de grachten en sluit een deal. "Het geld heb ik de volgende dag overgemaakt, en toen mocht ik 'm de volgende dag op komen halen."

Maar helaas: de eigenaar is in geen velden of wegen te bekennen. Na zes uur zoeken trekt hij de conclusie: "Ik word opgelicht. Ik heb het geld overgemaakt en nu is die man 'm gewoon gepeerd."

Drie jaar
Nadat hij aangifte had gedaan, volgt een traject van drie jaar waarin hij naar eigen zeggen voortdurend te horen krijgt dat de zaak in zijn voordeel wordt beslecht. Onterecht, zo blijkt nu. "Ik heb me er nooit echt druk over gemaakt, want ik kan het natuurlijk wel lijen, maar het gaat me om het hele idee dat zo'n man nu is vrijgesproken."

Als een oplichter zo makkelijk zijn slag kan slaan, vermoedt hij dat de oplichter dat misschien ook wel bij tal van andere Nederlanders doet.  "Daar krijg ik buikpijn van. Ik ben natuurlijk niet de enige. Waarschijnlijk heeft hij dat bootje ook aan vijf anderen verkocht." 

Geld terug
Hoewel hij de Nederlandse rechtstaat doorgaans goed vindt funtioneren, raakt zijn vertrouwen erin hierdoor wel 'aan het wankelen'. Zin om verder te procederen heeft hij niet, zo vertelt hij tegen de 538-presentatoren. "M'n geld krijg ik toch niet terug." 

4,5k afgerekend voor boot. Boot nooit gekregen. Aangifte gedaan. 3 jaar later: vrijspraak voor dader. Leve de rechtstaat! pic.twitter.com/hY18S4QZJJ

— Beau v Erven Dorens (@BeauvanED) 4 oktober 2017