Start van hoofdcontent

112

nl

Fans missen deel concert Nick Cave dankzij rigide tassenbeleid

7 oktober 2017, 14.29 uur · Aangepast 13 oktober 2017, 14.00 uur

Het tassenbeleid van Ziggo Dome heeft gisteravond tientallen fans van Nick Cave teleurgesteld. Te grote tassen werden niet toegelaten in de concerthal, waardoor menigeen een groot deel van het optreden miste. Zij werden verzocht eerst een opbergplek voor hun spullen te vinden.

Zo ook Jan Andries de Boer, die samen met zijn vrouw wel wat verder vooraan had willen staan als Nick Cave zijn muziek liet klinken. 'Maar ja, wij moesten eerst de schoudertas van mijn vrouw opbergen'.

Bezoekers van Ziggo Dome, die voor deze avond ruim 70 euro per kaartje neerlegden, zijn volgens Jan Andries de Boer niet goed geïnformeerd. 'Prima dat ze dit beleid hebben, maar het is niet goed gecommuniceerd. Er stonden bijna honderd mensen in de rij bij Afas, omdat daar wel kluisjes waren die concertbezoekers konden gebruiken'.

'De rij mensen die daar hun tas wilde opbergen was langer dan de rij mensen die bij Nick Cave naar binnen wilde. Dan gaat er iets niet goed', zegt de 56-jarige muziekliefhebber. 

De tas van vrouw Jenny is uiteindelijk in de auto opgeborgen, en een half uur nadat het concert begon, stond het echtpaar dan toch tussen het publiek. 

Een woordvoerder van organisator Mojo laat weten dat de maatregel sinds de aanslag bij een concert van Ariana Grande in Manchester is ingesteld. 'Het tassenverbod staat sindsdien ook op alle tickets, maar sommige mensen hadden een ouder kaartje. Zonder de waarschuwing dus'. Toch zouden deze mensen ook een e-mail ontvangen moeten hebben waarin duidelijk staat dat het tassenverbod van kracht is.

'Toch merken we dat het nog mis gaat soms, dus proberen we deze mensen zo goed mogelijk te bereiken via sociale media. Tot slot hebben we dus een noodoplossing in de vorm van kluisjes bij AFAS Live, maar hierdoor kan er inderdaad vertraging ontstaan', aldus de woordvoerster.

Klantonvriendelijke #ZiggoDome stuurt #NickCave -gangers met iets te grote tas nr Afas voor een kluisje. Eindeloze rij. Veel te laat binnen. pic.twitter.com/pXxM1MkmWl

— Jan Andries de Boer (@Rockdominee) October 6, 2017