Start van hoofdcontent

Stad

nl

Student aan schandpaal genageld in Britse pers om wrede grap

9 oktober 2017, 13.06 uur · Aangepast 9 oktober 2017, 13.29 uur

Een Nederlandse student is met naam en foto aan de schandpaal genageld in de Britse pers. Hij zou een vernederende grap hebben uitgehaald met een jongedame.

De 21-jarige Jesse M. zou een 24-jarige Britse vrouw dolverliefd naar Amsterdam gelokt hebben, om haar bij aankomst ongenadig hard te kwetsen.

Hij had haar van de zomer op vakantie in Barcelona ontmoet. De twee hadden een romance in Spanje en Jesse nodigde haar uit om onlangs naar Amsterdam te komen. Nadat ze voor honderden euro's een tickets had geboekt, bleek het bij aankomst niet te gaan om ware liefde. Ze kreeg een Snapchat-berichtje van hem met de tekst: 'You've been pigged. Het was allemaal een grap.' Ze wist daar snel een screenshot van te maken.

Gebroken hart
Iemand 'piggen' schijnt een 'grap' te zijn waarbij een man een 'dik, lelijk meisje' versiert om haar na afloop te kwetsen. 'Ik werd er misselijk van', zegt de Britse vrouw tegen The Sun.

Het slachtoffer bracht haar nacht in Amsterdam eenzaam op een hotelkamer door en vertrok de volgende ochtend met een gebroken hart. Jesse wil niet reageren in de krant en lijkt zijn Facebook-profiel te hebben verwijderd.