Stuntelend Sparta geeft drie punten op presenteerblaadje

14 oktober 2017, 22.37 uur

Mede dankzij een stuntelend Sparta weet Ajax vanavond drie punten te pakken.

Het wordt 4-0 in de Arena. Sparta maakt het Ajax makkelijk dankzij twee eigen doelpunten. De Amsterdammers brengen vooral in de eerste helft nog weinig spektakel, maar gaan toch met voorsprong de rust in. Ryan Sanusi tikt de bal voor het laatst aan voor hij in eigen doel belandt. 1-0.

Nog een eigen doelpunt
Breuer werkt vlak na rust wederom bijna het eigen doel in. Even later, nadat Klaas-Jan Huntelaar een grote kans onbenut laat, valt de 2-0. Dat gebeurt in de 63-ste minuut, wederom dankzij een eigen doelpunt.

De Braziliaan David Neres schiet vervolgens het derde doelpunt voor de thuisploeg binnen. In de 72-ste minuut belandt zijn inzet hoog in de korte hoek. Drie minuten later weet Ziyech een afstandsschot achter keeper Kortsmist in het net te schieten.

Van der Laan
Ook bij Ajax is burgemeester Eberhard van der Laan herdacht. Bij aanvang van de wedstrijd tegen Sparta werd geapplaudisseerd en op zijn stoel lagen bloemen voor 'de aanvoerder van Amsterdam'.

Sommige Ajacieden speelden met zwarte rouwbanden, maar aanvoerders Joël Veltman en Michel Breuer droegen deze wedstrijd een regenboogband.