Start van hoofdcontent

112

nl

Slapend gezin in Slotervaart opgeschrikt door brandbom

16 oktober 2017, 09.20 uur · Aangepast 17 oktober 2017, 21.42 uur

Een gezin in Slotervaart is vannacht opgeschrikt door een brand in hun woning aan de Uffizilaan. Onbekenden hadden iets brandbaars door het raam naast de voordeur gegooid. Het gezin zou al enige tijd worden bedreigd.

Toen brandweer en politie rond 02.45 uur ter plaatse kwamen had de bewoner de brand met een emmer water al weten te blussen. Het raam naast de voordeur bleek vernield, waarna er iets brandbaars naar binnen was gegooid. Het gezin kon de woning veilig verlaten.

Een week geleden brandden ook al twee auto's van dezelfde bewoner voor zijn deur uit. Ook daar gaat de politie uit van brandstichting. Drie andere auto's raakten zwaar beschadigd.

De politie heeft enige tijd onderzoek gedaan. Ook aan de achterzijde van de woning zouden sporen van brandstichting zijn aangetroffen. Alle sporen zijn door de politie veilig gesteld. De bewoner is door de politie meegenomen voor het afleggen van een verklaring. Hij doet aangifte.

#Turks #gezin ontdekt #brandstichting in hun #woning. Week geleden twee auto's van het gezin in brand gestoken. #Uffizilaan #Amsterdam. pic.twitter.com/ctI303TG92

— Martin Damen (@martindamen58) October 16, 2017