Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verruiming openingstijden en extra voorlichting over drugs tijdens ADE

16 oktober 2017, 18.53 uur · Aangepast 16 oktober 2017, 21.35 uur · Foto: Anne Sachtleven

Net zoals voorgaande jaren heeft de gemeente ook dit jaar weer maatregelen genomen tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Zo worden er extra handhavers ingezet en horeca die deelnemen aan ADE zoals clubs mogen open blijven tot 8.00 uur.

Vergeleken met vorig jaar zijn er tijdens deze 22e editie van ADE geen nieuwe maatregelen genomen door de gemeente. Er is weer een collectieve ontheffing van de openingstijden afgegeven voor deelnemende horeca. De ontheffing is niet geldig voor geluidsvoorschriften. De feesten die buiten worden gehouden eindigen uiterlijk om 23.00 uur. De extra handhavers gaan controleren of de organisaties zich aan de regels houden. 

Beleid voor dance events
In 2015 is er een speciaal beleid vastgelegd voor dance events. Vorig jaar is het beleid verder aangescherpt. Er staan onder andere voorwaarden in voor organisatoren over onder meer uitdelen van gratis water, EHBO-voorzieningen en fouilleren. 

Maximaal vijf pillen
Ondanks dat het bezit van drugs verboden is, gaat de politie vooral achter dealers aan. Als je meer dan vijf pillen of 0,5 gram harddrugs bij je hebt word je aangehouden en beslist het Openbaar Ministerie (OM) verder over vervolging. Heb je minder bij je en je wordt betrapt, dan moet je pillen inleveren en mag je niet meer bij het feestje naar binnen. Mocht je nou besluiten om toch een pilletje te nemen, dan kunnen ze getest worden aan bij een testservice van Jellinek op de Eerste Constantijn Huygenstraat 38. 

Er komt ook een extra voorlichtingscampagne over de risico's van drugs. Deze zal zich vooral richten op buitenlandse bezoekers. De campagne wordt verspreid via social media, een animatiefilm, posters, een informatieboekje en voorlichtingsteams.