Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Op bezoek bij Dante Klein: 'Kocht m'n eerste dj-set toen ik 12 was'

18 oktober 2017, 19.05 uur

Straten van Amsterdam ging langs in de Rijnsburgstraat. En daar gingen we op bezoek bij Dante Klein. De dj had vorig jaar een grote dancehit met Let Me Hold You (Turn Me On). Wereldwijd heeft hij duizenden fans, maar hij woont nog steeds 'heel gewoon' in de Hoofddorppleinbuurt.

Max Krul is de echte naam van de dj. De naam Dante Klein heeft hij samen met zijn vader bedacht. In zijn huis, waar hij nu net een krappe maand woont, hangen de platina platen aan de muur. Net als zijn diploma van de Herman Brood Academie. 'Toen ik twaalf was kocht ik m'n eerste dj-setje. En dat is alweer tien jaar geleden. En ik begon het echt serieus te nemen toen ik zestien was. Toen ben ik naar de Herman Brood Academie in Utrecht gegaan.'

In het AT5-programma laat Dante Klein ook wat van zijn tattoos zien. 'Ik hou wel een beetje van random dingetjes. Soms ben ik ook een beetje dronken als ik een tattoo laat zetten', zegt Krul waarna hij zijn broek laat zakken. Op zijn bovenbeen komt een logo van de club Pacha op Ibiza tevoorschijn.

Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) is Dante Klein te bewonderen in de Ziggo Dome tijdens de SLAM! MixMarathon op vrijdag 20 oktober. Ook staat hij die avond in The Butcher Social Club tijdens Young Gunz & Taped.

De gehele aflevering van de Straten van Amsterdam is hieronder terug te kijken.

Meer lezen over ADE 2017? Bezoek onze speciale ADE-pagina. Daar vind je onder andere interviews met verschillende Amsterdamse dj's zoals Mirella Kroes en Mees Dierdorp.