Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Tussen twee vuren op open training Ajax: 'Mama is voor Feyenoord'

18 oktober 2017, 20.52 uur · Aangepast 18 oktober 2017, 21.42 uur

Veel niet-Amsterdamse Ajax-fans kwamen vandaag naar Sportpark de Toekomst. De herfstvakantie was voor Ajax reden om eindelijk weer eens met open deuren te trainen. Met handtekeningenboekjes in de aanslag blikten fans alvast vooruit op de Klassieker van aanstaande zondag.

De training van vanochtend was voor iedereen toegankelijk. Omdat het in het midden en het zuiden van Nederland al herfstvakantie is, waren er voornamelijk fans uit die delen van het land naar de hoofdstad gekomen om hun favoriete Ajacieden in actie te zien.

Familie voor Feyenoord
Op de tribune zit een meisje dat thuis tussen twee vuren in zit, want papa ging mee naar Ajax, maar: 'Mama is voor Feyenoord.' En in zo'n situatie zitten er meer, blijkt al snel.

Lees ook: Kale en Kokkie zeggen het nogmaals: 'Kluivert moet linksbuiten'

'Mijn opa is voor Feyenoord", zegt een Ajax-fan. 'Ik zei gister nog: "Je kan wel mee om te kijken hoe het moet," maar hij zei: "Nee, ik blijf wel thuis."  De fans hebben in ieder geval vertrouwen in dat Ajax komende zondag een goed resultaat boekt: 'Ik denk dat Ajax met 2-0 gaat winnen.' 

Nog een open training
Training gemist? Niet getreurd. Zaterdag is de laatste training voor de klassieker, ook op De Toekomst en toegankelijk voor publiek. Volgende week donderdag is er ook nog een open training, dan heeft het noorden van Nederland, en dus ook Amsterdam, herfstvakantie.