Start van hoofdcontent

Stad

nl

Handel in scheten ADE-dj's blijkt gebakken lucht

19 oktober 2017, 01.29 uur · Aangepast 19 oktober 2017, 01.44 uur

Fans kennen hun sound als geen ander, maar weten zij ook hoe Carl Cox en Richie Hawtin klinken en ruiken als ze een scheet laten? Om te ontdekken hoeveel fans over hebben voor 'de geur' en 'het geluid' van hun muzikale helden, worden er nu scheten van ADE-dj's aangeboden. .

'Fans reizen gigantische afstanden om hun idolen te zien', schrijft Digital Comedians op hun website. "Fan zijn is het echte werk, voor de diehard, de maniakken. Bewonderaars verzamelen de gekste en bizarste dingen om zo dicht mogelijk bij hun idool te komen."

Die verzamelwoede bracht de grappenmakers op een idee: 'We vroegen ons af hoe ver zij gaan om memorabilia van 'the gods of the underground' te verzamelen. Daarom maken we het voor jullie - fans - mogelijk om de (vieze) hand te leggen op anale audio van de 'mighty boom selectors'. 

Portretje
Een kijkje op de site leert dat je een pot kunt bestellen die behalve de geur ook het geluid (let op het muzieknootje) van de betreffende dj prijsgeeft. Bang dat je vergeet welke geur bij welke dj hoort? Niet nodig, want iedere pot is voorzien van een portretje. 

Vooralsnog worden alleen geuren van de twee eerder genoemde dj's aangeboden, maar de verkopers beloven dat het assortiment snel wordt uitgebreid. Voor een wind van Carl Cox betaal je tien euro, een poepie van Richie Hawtin is om onduidelijke reden vier euro duurder. 

Stinkende lucht
Mocht het nog niet duidelijk zijn: bij het afronden van je bestelling blijkt de verkoop van de dj-farts behalve stinkende ook gebakken lucht. 'Deze webwinkel is niet geschikt om betalingen te verwerken.'