Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie geeft beelden vrij van poging tot inbraak supermarkt in Noord

19 oktober 2017, 19.58 uur · Aangepast 20 oktober 2017, 11.07 uur

De politie zoekt twee personen die een poging tot inbraak doen bij een supermarkt. Dit gebeurt in de nacht van 15 op 16 juni aan de IJdoornlaan in Noord. Het lukt niet om buit te maken en zij gaan er dan ook met lege handen vandoor.

Op camerabeelden die gemaakt zijn in de nacht van 15 op 16 juni is te zien hoe een Nissan Qashqai langs de winkel rijdt. Hij rijdt wat op en neer en uiteindelijk staat hij stil voor de zaak. Twee mannen komen aanlopen en pakken iets uit de auto. De twee beginnen de deur van de winkel te forceren en gaan naar binnen.

Eenmaal binnen probeert het tweetal het rolluik achter de servicebalie open te krijgen. Helaas voor hen, zonder succes. Het lukt niet en het duo besluit om hun actie te staken. Ze gaan naar buiten waar de auto nog staat te wachten. De tas wordt achterin de auto gegooid, de twee daders rennen weg en de auto gaat er met vol gas vandoor.

In de nacht van 1 op 2 juli wordt dezelfde auto gebruikt bij een ramkraak aan het Mosveld. Er wordt een man aangehouden die vermoedelijk ook betrokken is geweest bij de poging tot inbraak van een maand eerder.

De politie wil graag weten wie de twee mannen zijn die betrokken zijn bij de inbraak bij de supermarkt aan de IJdoornlaan. Voor het onderzoek zoekt de politie ook mensen die meer informatie hebben over de ramkraak aan het Mosveld. Bellen kan via de Opsporingstiplijn op: 0800-6070 of anoniem op: 0800-7000.