Start van hoofdcontent

Stad

nl

Max Verstappen over Amsterdams stratencircuit: 'Waar hebben we het over?'

19 oktober 2017, 23.14 uur · Aangepast 22 oktober 2017, 20.24 uur

Max Verstappen is alles behalve onder de indruk van de voorkeur van de commerciële baas van de Formule 1 om een stratenrace te houden in Amsterdam of Rotterdam. 'Er wordt veel gepraat, maar er zijn geen concrete plannen, dus waar hebben we het eigenlijk over.'

Verstappen reageerde tijdens een persconferentie in het Amerikaanse Austin voor het eerst op het verhaal. Daar wordt dit weekend een Grand Prix gereden. 'Ik vind eigenlijk dat er niet te veel stratencircuits moeten komen. Dus voor mij hoeft het niet per se op een stratencircuit in Nederland', zei de Formule 1-coureur.

Lees ook: 'Bazen Formule 1-circus gecharmeerd van Amsterdams stratencircuit'

De commerciële baas van de Formule 1 zou zelfs al in Nederland zijn geweest. Er liggen al circuits in Assen en Zandvoort maar de voorkeur zou volgens Motorsport.com liggen bij een stratenrace.

Lees ook: Formule 1-wagens door de stad? Zo klinkt dat ongeveer

'Ik maak me daar dus niet druk om. Als de tijd daar is dat er genoeg geld is en het allemaal mag, dan zien we dan wel waar ze die race gaan houden. Ik houd me daar totaal niet mee bezig op dit moment', zei Verstappen in Austin.

Amsterdam Beach
De kans dat de binnenstad van Amsterdam echt zijn eigen Grand Prix is klein. 'In Amsterdam? Prima, maar dan wel in Amsterdam Beach waar een mooi circuit ligt', zei wethouder Eric van der Burg eerder.