Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Locoburgemeester Ollongren opent nieuw Van Eesteren Paviljoen Sloterplas

20 oktober 2017, 13.14 uur · Aangepast 20 oktober 2017, 13.30 uur · Foto: Van Eesteren Museum

Eigenlijk stond de opening al gepland voor 13 oktober, maar in verband met het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan werd het uitgesteld. Vandaag is het dan toch zover: het van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas zal feestelijk worden geopend.

Om 14:00 uur wordt afgetrapt met het 'Van Eesteren Gesprek'. In het Mundus College gaan verschillende experts uit het vakgebied in gesprek over Nieuw-West. Onder andere schrijfster Suzanna Jansen, opdrachtgever Nabila Bouabbouz, landschapsarchitect Philomene van der Vliet en architect Mechthild Stuhlmacher bespreken met onderwerpen als erfgoed en vernieuwing.

Vanaf 17:00 uur is iedereen welkom bij het nieuwe Paviljoen aan de Sloterplas voor de feestelijke officiële opening. Er zijn korte rondleidingen en verschillende optredens. Locoburgemeester Kajsa Ollongren zal het paviljoen vervolgens samen met de verantwoordelijke wethouder(s) openen met een toost.

Lees ook: Van Eesterenmuseum krijgt paviljoen aan Sloterplas

Het paviljoen is onderdeel van het Van Eesteren Museum. Zo'n zeventig jaar geleden ontwierp Cornelis van Eesteren onder andere het gebied rondom de Sloterplas. Een van zijn ideën was een paviljoen. Dat idee wordt nu dus werkelijkheid. Vanaf 22 oktober kunnen bezoekers er terecht. Het volledige programma en de nieuwe openingstijden zijn te vinden op de site van het Van Eesteren Museum