Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Feyenoord walgt van afschuwwekkende anti-Ajaxfoto: 'Ze realiseren zich niet wat ze doen'

20 oktober 2017, 13.53 uur · Aangepast 20 oktober 2017, 14.58 uur · Foto: Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)

Feyenoord heeft in krachtige bewoordingen afstand genomen van de persoon die een schokkende anti-Ajaxfoto op Instagram heeft geplaatst. Op die foto staan twee jonge slachtoffers van de Holocaust met daaronder het bijschrift 'Toen 020 nog maar 1 ster had'.

'Het lijkt me logisch dat we, zoals ieder normaal denkend mens, dit ten zeerste afkeuren en er volledig afstand van nemen', laat een woordvoerder van Feyenoord desgevraagd weten. 'Het bestrijden van anti-semitsme is iets waar we als club het hele jaar door met succes projecten voor hebben lopen, maar kennelijk wordt daarmee niet iedereen bereikt'.

Lees ook: Bewerkte foto Holocaustslachtoffers wekt afschuw

Het is volgens Feyenoord nog maar zeer de vraag of de verantwoordelijke persoon daadwerkelijk bezoeker is van Feyenoord. 'Persoonlijk zou ik ze in ieder geval geen supporter willen noemen', zegt de woordvoerder. 'Ze realiseren zich duidelijk niet wat ze anderen aan doen, onder wie behalve Ajacieden ook Feyenoorders, want onder ons personeel en onder Feyenoords eigen supporters zitten ook mensen met een Joodse achtergrond'.

Nieuwe dieptepunten anti #Ajax uitlatingen door @Feyenoord supporters #anti020Week #Zwakzinnigen pic.twitter.com/Zj5gHrHnIQ

— Erik de Vlieger (@EWdeVlieger) 18 oktober 2017

Eerder sprak het Centraal Joods Overleg al zijn afschuw uit over de fotobewerking. 'We zullen alles in het werk stellen om te achterhalen wie dit heeft gedaan. Juridisch zal hier niets tegen te doen zijn, maar als wij de naam van de afzender hebben, zullen wij hem ter verantwoording roepen'.