Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ongeslagen reeks Jong Ajax sneuvelt in Deventer

20 oktober 2017, 23.55 uur

Na negen ongeslagen duels, verloor Jong Ajax vrijdagavond voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de Jupiler League. In Deventer won Go Ahead Eagles met 4-1.

Jong Ajax kwam wel op voorsprong, toen  Dennis Johnsen alleen op de keeper afstormde en raak schoot. Daarna keerde het tij. Bij het rustsignaal stonden er nog maar tien Ajacieden op het veld en was de stand al 3-1 in het voordeel van de thuisploeg.

De wedstrijd eindige uiteindelijk in een onverbiddelijke 4-1 nederlaag. Jong Ajax staat nog wel bovenaan in de Jupiler League, maar NEC volgt nu met slechts twee punten verschil.

Competitievervalsing
Jong Ajax kan wel kampioen worden, maar niet promoveren. Er gaan steeds meer stemmen op dat de deelname van Jong Ajax en andere beloftenelftallen in de eerste divisie een vorm van competitievervalsing is.

Daarin speelt mee dat Jong Ajax regelmatig met een elftal speelt dat op papier vele miljoenen waard is. Maar zodra topspelers van Jong Ajax nodig zijn bij het 'echte' Ajax moeten ze een speelronde in de Jupiler League missen. Daardoor speelt de ene tegenstander tegen een heel ander Jong Ajax dan de andere.