Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

ADM-bewoners houden feest-protest tegen 'commercieel' ADE

21 oktober 2017, 18.25 uur · Aangepast 21 oktober 2017, 18.55 uur

'Te commercieel', 'te dure kaartjes' en 'niet alternatief genoeg': niet iedere Amsterdammer is te spreken over het Amsterdam Dance Event (ADE). Daarom wordt er voor het vijfde jaar op rij een ludiek protest gehouden tegen het grootste club-festival ter wereld.

Vooral bewoners van het ADM-terrein zijn vanmiddag de stad ingetrokken en houden een alternatieve rave op straat, onder de titel Amsterdam Danst Ergens Voor. De bonte stoet trekt al dansend van het Jonas Daniël Meijerplein, via Centraal, naar het Stenen Hoofd en dat zorgt voor de nodige opstoppingen. Verschillende trams en bussen in de stad rijden met een flinke vertraging.

De groep demonstreert tegen het in hun ogen te commerciële ADE en voor alternatieve vrijplaatsen in de stad, zoals het ADM-terrein. 'Wij demonstreren voor een stad die de waarde van diversiteit erkent, in het dagelijks leven, maar ook in muziek, in plaats van alleen te focussen op commerciële waarde van dingen en mensen', schrijft de groep op haar protestpagina.