Start van hoofdcontent

112

nl

Kraanwagen politie rijdt Range Rover klem na aanrijding

22 oktober 2017, 10.26 uur · Aangepast 22 oktober 2017, 13.47 uur

Een beschonken bestuurder van een Range Rover heeft vannacht in het centrum een aanrijding veroorzaakt. Hij is daarna door de politie klemgereden.

De automobilist reed op de Prins Hendrikkade ter hoogte van de IJtunnel een taxi aan en kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. Na het ongeval reed hij door. Agenten in een kraanwagen, die normaal vooral gebruikt wordt voor het wegslepen van auto's, zagen dat gebeuren en gingen achter hem aan.

De bestuurder reed echter verder richting het Centraal Station. Ter hoogte van de Kalkmarkt wist de politie hem klem te rijden. Hij is daarna opgepakt. De man had meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol op, zo bleek uit twee blaastesten.

De Range Rover van de opgepakte man hebben agenten voor hem achtergelaten op een parkeerplek in de straat. Zijn vriendin, die ook in de auto zat, moest te voet verder. De taxichauffeur is na het ongeluk naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. 

#Brokkenpiloot #veroorzaakt twee #aanrijdingen,rijdt door en wordt klemgereden door kraanwagen politie #TTA. Prins Hendrikkade #Amsterdam. pic.twitter.com/4jkFfMCULt

— Martin Damen (@martindamen58) October 22, 2017