Start van hoofdcontent

112

nl

Spectaculaire beelden van uit de hand gelopen drugsdeal op tv

22 oktober 2017, 18.52 uur

SBS6 laat vanavond beelden zien van agenten die met getrokken pistolen een terras aan het Rembrandtplein bestormen. Het programma De Meldkamer besteed namelijk aandacht aan de uit hand gelopen drugsdeal in Club Smokey begin dit jaar.

Bij de actie werden vier verdachten (twee Britten en twee Ieren) aangehouden. Over de toedracht van het incident gingen afgelopen jaar verschillende, spectaculaire verhalen. Duidelijk is dat één van de verdachten, crimineel Gareth C. uit Ierland, een pistool met geluidsdemper uit zijn broek tevoorschijn toverde. Daarmee zou hij geprobeerd hebben op een Nigeriaanse nepdrugsdealer (27) te schieten, maar er klonk naar verluidt meerdere malen alleen een klik.

Lees ook: Gewapende Engelsen en Ieren uit Club Smokey geplukt

Om half tien is op SBS6 te zien hoe de politie de melding binnenkreeg en wat er toen gebeurde. Vanuit meerdere hoeken hebben toezichtcamera's geregistreerd hoe agenten met getrokken pistolen de verdachten aanhielden. In een trailer zijn al een paar momenten van de actie te zien.

Tegen Gareth C. werd uiteindelijk een celstraf van vier jaar geëist. Volgens het Openbaar Ministerie probeerde hij zijn doelwit te doden. Maar de rechter ging daar niet in mee en veroordeelde de verdachte uiteindelijk alleen tot zes maanden cel voor wapenbezit.

De advocaat van C. wilde nog strafvermindering vanwege de media-aandacht in binnen- en buitenland. Daar ging de rechter niet in mee.