Start van hoofdcontent

112

nl

Zestal vlucht na mislukte ramkraak bij telecomwinkel aan Spaklerweg

25 oktober 2017, 13.53 uur · Aangepast 25 oktober 2017, 14.06 uur

De politie heeft beelden vrijgegeven van een amateuristische ramkraak. Dat gebeurde bij een telecomwinkel aan de Spaklerweg. Een zestal mensen probeert daar naar binnen te gaan. Dit lukt ze niet, omdat zij tegen een grote teleurstelling aan lopen.

Het misdrijf begint op de avond van 28 augustus. Dan wordt wordt bij een inbraak de sleutel van een Range Rover gestolen. De dief probeert later de auto te stelen, dit lukt hem niet. Hij weet niet hoe de auto werkt. Een mede-dief komt hem helpen en uiteindelijk lukt het hem toch.

De auto wordt de volgende ochtend vroeg gebruikt tijdens de ramkraak. Om kwart voor vijf wordt de auto geparkeerd aan de Spaklerweg. Vier mannen stappen uit en lopen wat in de buurt. Uiteindelijk komen er nog twee daders bij en beginnen zij aan de ramkraak. 

Nog een rolluik
Met de achterkant van de Range Rover wordt er meerdere keren tegen het rolluik van de winkel gereden. De daders gaan naar binnen maar stuiten op nog een rolluik. Ze besluiten te vluchten en gaan ervandoor op twee scooters.

Als een politiewagen op de Middenweg drie jongens ziet rijden op een scooter gaan zij er meteen achteraan. Het drietal vlucht, maar komt daarbij ten val. Te voet gaan zij er vandoor. Éen van hen wordt gepakt en meegenomen naar het bureau maar wegens onvoldoende bezwaren is hij na een paar dagen weer vrij gelaten.

Hoorn
De politie zoekt mensen die de Range Rover, met kenteken HS-658-N, die nacht hebben gezien. Onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat de auto later die avond in Hoorn is geweest, in de buurt van het station, bij het Pelmolenpad. Mogelijk dat iemand daar iets heeft gezien.