Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Leden D66 overhoop om kieslijst en vertrekkende bestuursleden

27 oktober 2017, 12.35 uur · Aangepast 27 oktober 2017, 14.34 uur · Foto: Jos van Zetten

Er heerst een crisissfeer bij D66 in de stad. Drie van de zes bestuursleden zijn opgestapt en er is grote ontevredenheid over de kieslijst binnen de partij.

D66 kwam donderdagavond bijeen en daar liepen de gemoederen hoog op. Er zou in eerste instantie worden gesproken over het verkiezingsprogramma, maar de chaos binnen de partij stond als eerste op de agenda, zo schrijft De Telegraaf. Zo waren de leden ontevreden over het feit dat het bestuur niet had gemeld dat Angelique Lombarts was gestopt als vice-voorzitter. De meeste leden moesten dit in de media lezen.

Hulp landelijk bestuur
Ook secretaris Bas Schimmel en bestuurslid Luc van Beers hebben het bestuur inmiddels verlaten, zo bleek tijdens de vergadering. Over de reden van vertrek is geen duidelijkheid. Wel zou het landelijk bestuur van D66 te hulp zijn geschoten. 

Over de kieslijst is er ook veel ontevredenheid. Maandag had deze naar buiten moeten komen, maar door de onderlinge strubbelingen ligt alles stil en is het nu niet duidelijk wanneer de kieslijst wel openbaar wordt. 

Twitter-rel
Intussen heeft het gerommel binnen de partij zich ook naar de openbaarheid verplaatst. Op Twitter lagen D66-raadsleden Meltem Kaya en Jan-Bert Vroege met elkaar overhoop over een column over vrouwen in de politiek. Vroege reageert kritisch op columniste Iris van Lunenburg. Hij trekt de kwaliteit van de columniste in twijfel nadat ze het opneemt voor Kaya, waarna Kaya zelf ook reageert.

sigrid ondergeschikt? was Ploumen dat dan ook?:beetje staatsrechtelijk kul. vriendendienstjes in columns.. das pas echt kul

— Jan-Bert Vroege (@jan_bert) 27 oktober 2017