Start van hoofdcontent

112

nl

'Broer Staatsliedenbuurt-schutter stak politieauto in brand'

30 oktober 2017, 16.08 uur

Justitie heeft twee verdachten op het oog voor het in brand steken van een politieauto in Bos en Lommer. Afgelopen juni ging daar een Volkswagen van de politie in vlammen op.

De mannen die binnenkort voor de rechter moeten verschijnen zijn de 20-jarige Faizal L. en 25-jarige Ali B., zo meldt Het Parool. Ali is een broer van Anouar B., die tot levenslang is veroordeeld voor de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt.

Zelf kwam Ali B. ook al eens in het nieuws. In de zomer van 2015 liep hij weg uit een kliniek in Den Dolder en startte de politie een grootschalige zoekactie naar hem. Uiteindelijk werd hij aangehouden in Spanje.

130.000 euro cash
Nu verdenkt justitie Ali B. niet alleen van het in brand steken van de politieauto. Hij zou rond diezelfde tijd ook een motorscooter en brommer hebben gestolen of geheeld. Daarnaast wordt hij verdacht van witwassen. Hij zou in het bezit zijn geweest van zo'n 130.000 euro cash.

De familie B. is berucht in Bos en Lommer. Al in 2012 werd een woning van de familie geobserveerd vanuit een leegstaand appartement. Jongens uit de buurt ontdekten en sloopten die afluisterpost.

Politie