Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Toppers kiezen voor een knalroze thema

31 oktober 2017, 15.24 uur · Aangepast 31 oktober 2017, 16.03 uur

Schrik niet als de stad volgend jaar mei overspoeld wordt door een knalroze massa feestbeesten. Dit zijn fans van de Toppers.

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit verklapten gisteren bij RTL Late Night dat het thema van hun concerten dit keer 'pretty in pink' is. De fans van het kwartet geven traditiegetrouw collectief gehoor aan de dresscode en komen in de meest uitbundige outfits naar de shows in de Arena. Zodoende had Amsterdam in voorgaande jaren al te maken met invasies van matrozen en cowboys.

Lees ook: Mark Rutte met glitterbretels bij Toppers

De concerten op 25 en 26 mei zijn niet alleen roze, ook het circus vormt een thema. 'Mensen vinden het altijd heel leuk om zich aan te kleden. Mensen zijn er toch mee bezig van: nou, wat doe jij aan? Er worden zelfs hele verkleedparties thuis georganiseerd. Helemaal leuk', vertelde Gerard Joling aan tafel bij Humberto Tan.

Lees ook: In Amsterdam: Nando in de war bij De Toppers!

Joling gaf een inkijkje in de brainstormsessies die de mannen hebben al er weer een nieuwe concertreeks voor de deur staat: 'We hebben altijd ideeën over het thema. Die leggen we dan op tafel. Is dat niet leuk? Of dat? Dit jaar staat de kleur mij enorm aan. Ik had eerst het idee om een pyjamaparty ervan te maken, maar dat idee is afgekeurd. En Pirates of the Carribean leek me heel leuk als thema, maar ook dat gaat niet door.'