Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Football Manager voorspelt: 'Matthijs de Ligt wordt een van 's werelds grootste sterren'

31 oktober 2017, 17.54 uur

Volgens de videogame Football Manager 2018 heeft Ajacied Matthijs de Ligt de potentie om een van de beste spelers ter wereld te worden.

En dat zegt nogal wat. Want de database van Football Manager wordt samengesteld met de hulp van honderden scouts in tientallen landen. De game die ieder jaar met een nieuwe editie op de proppen komt, voorspelde in het verleden al vaak de sterren van de toekomst. De makers wisten bijvoorbeeld al dat Lionel Messi een topper zou worden, toen de Argentijn pas 14 jaar was. Daardoor gebruiken zelfs echte clubs de database om nieuwe talenten te ontdekken.

De nieuwste editie van Football Manager verschijnt op 10 november, maar FMScout.com pluisde de database al uit. Daaruit blijkt dat Matthijs de Ligt is de meest talentvolle verdediger ter wereld is. Ook Donny van de Beek en Kasper Dolberg zijn voorbestemd voor de absolute wereldtop, volgens de cijfers. Een ander megatalent van Ajax is volgens Football Manager Abdelhak Nouri, terwijl hij misschien nooit meer op het veld zal staan.

Missers
Ook Ajacieden waar je misschien nog nooit van gehoord hebt, worden volgens Football Manager 2018 topspelers van wereldniveau. Bijvoorbeeld Noa Lang, Carel Eiting en Deyovaisio Zeefuik.

Overigens heeft het spel niet altijd gelijk. Bojan Krkić werd tien jaar geleden ook getipt als een absolute vedette van de toekomst. De Spanjaard (die ook even bij Ajax speelde) brak echter nooit door op het allerhoogste niveau.

Lees ook: 'Ajax probeert opnieuw Braziliaans talent naar Arena te halen'

Football Manager 2018 haalde eerder deze week het nieuws omdat spelers uit de kast kunnen komen in de game. Dit gaat wel om fictieve speler, die gaandeweg gegenereerd worden als de talenten van nu in het spel al dertigers op hun retour zijn.