Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kindermisbruiker Robert M. stuurt excuusbrief aan ouders van slachtoffers

4 november 2017, 08.28 uur · Aangepast 4 november 2017, 10.29 uur · Foto: Flickr / Brian Turner

Zedendelinquent Robert M., de spil in de Amsterdamse zedenzaak, heeft excuses gemaakt aan de ouders van de kinderen die hij seksueel heeft misbruikt.

M. kreeg 19 jaar gevangenisstraf en tbs opgelegd voor zeer ernstig en soms langdurig misbruik van 67 kinderen bij kinderdagverblijven in Amsterdam. Hij stuurde onlangs een handgeschreven excuusbrief aan advocaat Richard Korver, die de ouders van vrijwel alle slachtoffers bijstond.

In de brief schrijft M. dat hij spijt heeft van zijn daden en biedt hij ouders de mogelijkheid om met hem te spreken, schrijft de Volkskrant. Korver heeft M. niet geantwoord, maar zijn brief wel doorgestuurd naar zijn cliënten en aan ouders die niet bij hem zijn aangesloten.

Niet scherp genoeg
Justitie zegt het in de Volkskrant te betreuren dat M. contact heeft gezocht met de ouders van de slachtoffers. Ten minste een ouderpaar had geklaagd. Zij vinden het niet kunnen dat de zedendelinquent 'op deze manier opnieuw hun leven probeert binnen te dringen', schrijft de krant. Justitie laat weten 'niet scherp genoeg' te zijn geweest.